Festmenyer

Buffet förslag för festtillfällen 2017
(minimum 15 personer)

Köksmästarens förslag för meny I 31,50 EUR /person
Förrätter

Dillpotatis
Grönsallad med husets salladsdressing
Trädgårdsmästarens manchego ostsallad
Rummos fusilli pastasallad med stekt kyckling
Iskällarlax med söt Dijon dressing
Rökt ankbröst med timjansyltade tranbär
Vitlökmarinerade Kalamata oliver
Mormors gurka
Brödurval och smör

Huvudrätt
Över natten mognad lam med svartvinbärsås
Vitlöksgräddpotatis
Rosmarinkryddade ugnsrotfrukter

Kaffe och tee inkluderat i priset
Efterrätt (4,50 EUR tilläggsavgift)

Vaniljostkaka med apelsinjordgubbsås

Köksmästarens förslag för meny II 31,00 EUR /person
Förrätter
Dillpotatis
Grönsallad med husets salladsdressing
Fruktig sallad
Sallad à la Nice
Rökt lax med en pesto crème fraiche
Rom, lök och smetana
Grillad zucchini och paprika
Champinjoner a la Grecque
Bröd urval och smör

Huvudrätt
Stekt lax med saffransås
Rostade örtsmörpotatisar
Säsongens färggranna grönsaker

Kaffe och tee inkluderat i priset
Efterrätt (4,50 EUR tilläggsavgift)

Chokladpistaschkaka

Ifall Ni önskar, kan Ni bygga en helhet från de följande alternativen:

Förrätter:
Välj två sallader
Sallad à la Nice
Trädgårdsmästarens ostsallad (kaffeost, cheddar, mozzarella, manchego eller starkt emmental)
Fruktig sallad (rökt lax, stekt kyckling, räkor eller grönsak)
Husets caesarsallad (räkor, bacon eller stekt kyckling)
Rummos fusilli pastasallad (kallrökt lax, stekt kyckling, oxe, ren eller grönsak)

Välj två
Iskällarlax med söt Dijon dressing
Kallröktlaxrulle med Dillcitron -----fyllning och rommousse
Rökt lax med en pesto crème fraiche
Upseerikerhos sill och strömming urval
Rom, lök och smetana
Rökt ankbröst med timjansyltade tranbär
Ox rostbiff med färskkoriander pepparrotgrädde
Rövarstek gjort av grisfilé med en äppelsalsa

Välj två
Vitlökmarinerade Kalamata oliver
Grillad zucchini och paprika
Champinjoner a la Grecque
Mormors gurkor
Rödlök i granatäppelmarinad

Inkluderat i förrättsbordet är också dillpotatis, grönsallad, husets salladssås och urval av bröd med smör.

Huvudrätter, med vilka helhetens pris per person bestäms:
Nötköttbuller med gräddsås 27,00 EUR
Stekt kycklingbröst med varm tomatsalsa 28,00 EUR
Gris inrefilé med trattkantarellstuvning 28,00 EUR
Karelskstek, lingonsylt och saltgurka 28,00 EUR
Gräddig ugnsströmming 28,00 EUR
Övermogen oxe med mörk timjansås 30,00 EUR
Stekt lax med saffransås 31,00 EUR
Renskav, lingonsylt och saltgurka 31,50 EUR
Över natten mognad lam med svartvinbärsås 31,50 EUR

Kaffe och tee inkluderat i priset

4–12 år gamla barn äter för halva priset
Barn under 2 år äter gratis

Garnityralternativ för huvudrätt:
Välj en
Gräddpotatis
Vitlöksgräddpotatis
Potatismos
Rostad örtsmörpotatis
Batatklyftor
Stekt ris
Grönsakscouscous

Grönsaksgarnityralternativ för huvudrätt:
Välj en
Rosmarinkryddad ugnsrotfrukt
Honungglaserade rotfrukter
Säsongens färggranna grönsaker
Koskenlaskijas blomkål--- gratin
Ratatouille

Efterrätter (märk tilläggspris 4,50 EUR per person)
Välj en

Gräddkaka (jordgubbe, bär, karamell, frukt eller choklad)
Ostkaka (koagulerad eller stekt) med apelsinjordgubbssås
Äppelpaj med vaniljsås
Tiramisu
Limejordgubbsskivkaka
Urval av ost, frukter och fikonsylt

Cocktailbord 25,00 EUR per person
Kall gurksnaps
Trattkantarell rågsnacks
Apelsingranatäppelsallad
Pepparmakrill potatistortilla
Chilihonung rökt lax
Ren och pepparrot rieskarulle
Hön-yakitori spett med ingefäradipp
Chorizo och bratwurst
Champinjonbullar
Chokladpistaschkaka
Limekvarg petit-chou